Časopis Tuning StylingPrezentujte se na pravi načinTuning Styling i Drift race galerijaSve manifestacije u organizaciji Auto Tuning ClubaPrijavite se za predstojeću manifestacijuO Auto Tuning Club-uArhiva novostiTuning Styling mailing listaVideo snimci sa Tuning Styling Show & Drift Race-aPozadine za vaš desktopPreuzmite slike za Vaš mobilni telefonZabavite se uz online igricePoklonite sebi kačket ili majcuKako je sve počeloPozovite nas ili nam pošaljite porukuLinkovi koje smatramo kvalitetnim 

Arhiva novosti: 2009. godina

Ovde možete pratiti sva dešavanja sa manifestacija u organizaciji Auto Tuning Cluba kao i ostalih sportskih klubova sa kojima smo ostvarili kolegijalnu saradnju.

Novosti su postavljene hronološkim redom, od 2003. pa do danas.

2011. | 2010. | 2009. | 2008. | 2007. | 2006. | 2005. | 2004. | 2003.

 
 

 Otkazani jesenji Tuning Styling događaji u 2009.

Otkazane tuning Styling manifestacije

Uprkos našim željama da ove jeseni u Kragujevcu, Novom Sadu i na kraju, u Nišu, organizujemo Tuning Styling događaje, to na žalost, nećemo moći da ostvarimo. Nakon održane sednice Auto Tuning Cluba, organizatori su doneli odluku da zaustave sve zvanične Tuning Styling događaje do početka sledeće godine.

Situacija oko rizika sa predstojećom epidemijom gripa ne utiče povoljno na sva masovna okupljanja u Srbiji, uključujući i Tuning Styling manifstacije. Zbog lošeg vremena, one bi se morale održavati u zatvorenim prostorima Sajmova (velikim halama). U našem slučaju, to bi rezultovalo slabim odzivom kako takmičara tako i posetilaca uz veliki rizik širenja virusa među svima koji žele da posete događaj.

Početkom prvih prolećnih dana 2010. godine, obećavamo jednu od najvećih Tuning Styling manifestacija kako bi "nadoknadili" ovu pauzu. Izvinjavamo se na nekim "nezvaničnim" informacijama koje ste mogli da čujete i još jednom hvala vam na podršci!

 

 04.OKT. EKIPA TUNING STYLING-a NA SAJMU AUTOMOBILA U NIŠU

Ekipa Tuning Stylinga na sajmu automobila u Nisu

Eto naše ekipe i u Nišu, 4. oktobra na sajmu automobila. Prisustvovali smo u svojstvu izlagača, upoznali nove prijatelje, stvorili neke nove kontakte za moguće buduće manifestacije...

Posetioci su bili odlično raspoloženi, hostese "na nivou", društvo kao i uvek pozitivno.

Postavili smo nekoliko slika i u galeriju kako bi Vam preneli deo atmosfere.

Fotografije možete pogledati u Tuning Styling  galeriji >

 

 26.-27. SEP. ODRŽANO FINALE KING OF EUROPE U SERESU

Tog vikenda, pored 40 takmičara iz cele Evrope, svoje umeće su pokazala i dva naša driftera: Bojan Kurbalija i Goran Simić. Iako nisu uspeli da postignu veliki uspeh u Seresu, Bojanu je u konačnom rezultatu sezone King of Europe, Todor Dunev, za svega 30 poena odneo treće mesto. Bez obzira na pehar, Bojan je pokazao da je jedan od najboljih driftera ne samo u Srbiji već i u Evropi. Bojane, više sreće sledeće godine.

Rezultati poslednjeg kruga na stazi Seres (Solun):
1. Pampos Xaralampous (Kipar)
2. Norbert Kovacik (Slovačka)
3. Takis Constantadaras (Grčka)

Finalni rezultati King of Europe šampionata 2009
1. Kerenyi Adam (Mađarska)
2. Norbert Kovacik (Slovačka)
3. Todor Dunev (Bugarska)

4. Bojan Kurbalija (Srbija)

Fotografije možete pogledati u Drift galeriji >

 

 SPREMITE SE ZA FINALE KING OF EUROPE U GRČKOJ(SERES) 26.-27.SEP.

U poseti našim "komšijama", saznali smo da se Grci spremaju da odnesu titulu. Ovaj model AE86 nije Stathisov, već njegovog kolege Takisa kome je prošle godine na King of Europe u Kragujevcu izmakao pehar u borbi sa našim drifterom Mirkom Fabriem. Prošle godine imali ste priliku da ovu Toyotu vidite u izdanju kada je bila bele boje, a ove godine ćete se uveriti da na automobilu nije promenjena samo boja. Vidimo se 26. septembra u Seresu na finalu King of Europe-a.

 

 19. JULA 2009. - DRIFT RACE I STYLING IZLOŽBA 20 KM OD BEOGRADA


Održano prvenstvo pred 3.000 posetilaca

Drift - Velika nagrada MladenovcaOtvoreno prvenstvo Srbije u DRIFTU, Velika nagrada Mladenovca, održana pred 3.000 posetilaca
Na 22. kilometru od naplatne rampe "Bubanj Potok" (Beograd), nalazi se isključenje za Mladenovac i Mali Požarevac. U nedelju, 19. jula, od 15 časova na prostoru odmah pored auto-puta, na drift stazi "Senaja" održano je otvoreno prvenstvo Srbije u DRIFTU i STYLING IZLOŽBA. Program su takođe upotpunile atraktivne go-go igračice uz legendarnog DJ Marcheza, performansi motocikala i mnogo zabavnog programa.

Fotografije možete pogledati u Tuning Styling i Drift  galerijama >

1. Marino Pirić (CRO)
2. Bojan Kurbalija (SRB)
3. Dejan Sušić (BIH)

Pogledajte detaljne rezultate takmičenja u driftu >

Drift race Mali Pozarevac

12:00 Drift TRENING
15:00 Ulazak za posetioce
15:30 Svečano otvaranje manifestacije (muzički performansi)
15:45 Plesni performansi
16:00 1. Trening vožnja
16:30 Plesni performansi
17:00 2. Trening vožnja
17:30 Plesni performansi
17:45 ATV motocikli
18:00 Početak Drift trke
19:00 Muzički i plesni performansi
20:00 Svečano proglašenje pobednika takmičenja

Stathis Papargilopoulos, osvajač drugog mesta na King of Europe u Kragujevcu 2008. godine, voditelj poznate grčke DVD TV emisije Drift Wars i jedan od osnivača drifta u Grčkoj, dolazi u Mali Požarevac 19. jula u svojstvu sudije. Njegov dolazak je potvrđen kao i nekoliko grčkih driftera koji su potvrdili takmičenje. Jedan od najboljih grčkih vozača pored Stathisa, Nikos Kouroupis pokazaće svoj umeće u Toyoti AE86 SR20Det.
 

Pored Grka, očekujemo dolazak driftera iz Hrvatske, BiH i po prvi put - iz Slovenije.
Na stazi je za sve takmičare obezbeđen besplatan servis za zamenu guma.
 

Gde se nalazi Drift staza "Senaja"?
(kliknite za uvećanje)

 

18. jula u 20h, održana je revijalna vožnja kroz Mladenovac (krenula je od opštine, prošla ulicama Janka Katića, Vuka Karadžića, Kneza Lazara do ulice Mihajla Milanovića, a zatim Drvarskom pa do Sportskog centra gde će su se vozila zaustavila radi otvaranja manifestacije.

Zahvaljujemo se svim sponzorima, a posebno opštini Mladenovac bez čije pomoći, ova manifestacija ne bi mogla da bude održana.

 

 REZULTATI 22. TUNING STYLING SHOW ® & DRIFT TAKMIČENJA

 

Zvanične rezultate 22. Tuning Styling Show & dB takmičenja održanog u Kragujevcu u okviru "King of Europe-a"
možete videti ovde >>

Pobednici prvog kruga "King of Europe" 2009. u Srbiji:

1. Adam Kerenyi (BMW E46) - Mađarska
2. Bojan Kurbalija (BMW E30 4.4 V8) - Srbija
3. Norbert Kovacik (BMW E46) - SlovačkaTabela sa detaljnijim rezultatima >>

U tuning styling i drift galerijama se nalazi preko 1000 fotografija.

Fotografije 22. Tuning Stylinga se nalaze u TS galeriji dok su fotografije King of Europe-a u DRIFT galeriji.

 

 FIAT - GENERALNI SPONZOR I POKROVITELJ KING OF EUROPE

 

Fiat - Generalni sponzor King of Europe

Ove godine, svojim generalnim sponzorstvom i pokroviteljstvom, manifestaciju "King of Europe" i Tuning Styling Show u Kragujevcu pomaže "Fiat automobili Srbija".

Zahvaljujemo se na sponzorstvu i obećavamo sportsku manifestaciju dostojnu najvećeg grada auto industrije u Srbiji.

 

 JELENA JELIĆ DOBITNICA SMS IGRE: EVERTONE CE-H3311

 

Jelena Jelic - dobitnica SMS Tuning Styling igre firme Trion

Izvlačenje nagrade firme Trion nikada nije bilo zanimljivije (sa nešto zakašnjenja). U prostorijama Trion International u Beogradu, izvukli smo srećnog dobitnika promotivne SMS igre i okrenuvši broj, shvatili smo da smo dobili srećnu dobitnicu - Jelenu Jelić iz Kragujevca.

Nakon nekoliko minuta ubeđivanja da nije "šala" i njene potvrde da je zaista slučajno poslala SMS poruku, iznenađenju (pozitivnom naravno) nije bilo kraja. Rešili smo da joj nagradu uručimo na drift stazi ispred Fiatove fabrike 25. aprila. Tog dana je gratis dobila i Drift Taxi vožnju sa jednim od naših driftera, a kući se naravno, nije vratila taksijem već u jednom od naših Tuning Styling automobila. Od nas dovoljno za ovaj put, zar ne...

 

 KO NAM SVE OD DRIFTERA STIŽE U KRAGUJEVAC?

 

Prijavljeni drifteri za King of Europe 2009

Na zahtev posetilaca, postavili smo listu driftera na www.drift.rs. Neke driftere već znate sa prošlogodišnje manifestacije, ali dolazak su najavili i novi takmičari iz Rumunije, Bugarske, Nemačke, Belgije i Francuske.

Nicolas Heyer iz Francuske, prvak King of Europe 2006. dolazi sa svojim narandžastim Cosworthom. Jedan od najboljih mađarskih driftera i prošlogodišnji pobednik prve trke King of Europe-a u Tokolu, Adam Kerenyi, pojačao je svoj BMW 3.8 E36 i ozbiljno cilja na osvajanje prvog mesta.

Prvi takmičar iz Rumunije, Florian Costumas, stiže nam u goste sa svojim S14 Nissanom dok je isti dolazak najavio jedan od najboljih (i retkih) bugarskih driftera, Todor Dunev sa Nissanom 200 SX. Pored evropljana, tu su i naše komšije iz Hrvatske i BIH koji su već spakovali svoje nove automobile i čekaju taj famozni vikend...

 

 VODITELJI KING OF EUROPE: SALE (DUCATI) & POP (TDI RADIO)

 

Pop TDI radio, Sale i DJ Marchez - King of Europe

Ko su nam voditelji ovogodišnjeg "King of Europe" drifta?

Već legendarni Sale "Ducati" koji nas prati na svakoj "Tuning Styling" manifestadciji i prošlogodišnji voditelj King of Europe-a u Kragujevcu, družiće se sa nama i ove godine.

Novi voditelj sa kojim će Sale imati "vokalne duele" je popularni Predrag Popović, poznatiji kao Pop sa TDI radija, voditelj već svima poznatog kontra kviza i drugih manifestacija u auto moto sportu.

DJ Marchez koga ne treba posebno predstavljati je sa nama i ove godine.

Voditelji obećavaju dobru zabavu, DJ Marchez se sprema da digne adrenalin. Kako će se svi zajedno uklopiti, ostaje nam da vidimo...

 

 "DRIFT LADY" NAJAVILA DOLAZAK U KRAGUJEVAC

 

Drift Lady dolazi na King of Europe Serbia

Nemačka drift takmičarka, Carola Mecan, poznatija pod nadimkom "Drift Lady", najavila je svoj dolazak na King of Europe u Srbiju.

Dugogodišnji drifter na International Drift Challenge-u (IDC) u Evropi, sa Nissan 200 SX S14 Turbo drift mašinom svojim dolaskom pokazuje da i takmičarke uzimaju primat u ovom adrenalinskom sportu.

Ovo joj je drugi automobil, pored odličnog Nissana 350 Z, koji je takođe tjunirala specijalno za drift.

Nakon Nurburgiringa i Hockenheima u 2008, ovogodišnju sezonu otvara zajedno sa nama u Kragujevcu.

Više detalja možete pročitati na njenom sajtu www.driftlady.com

 

 25. APRIL 2009. - ODRŽAN ZVANIČAN DRIFT TRENING U KRAGUJEVCU

 

Drift trening pred King of Europe

Zvaničan drift trening je održan u subotu 25. aprila u Kragujevcu, ispred fabrike "Fiat automobili Srbija".

Trening je trajao šest sati, od 11 do 17 časova. Na treningu su mogli učestvovati svi potencijalni takmičari koji poseduju automobil sa zadnjim pogonom i u skladu su sa zvaničnim pravilima KOE.

Svrha treninga je bila da takmičare pripremi za predstojeći vikend 09. i 10. maja, upozna ih sa stazom i pokaže pravi potencijal domaćih driftera.

 

 10. MAJA 2009. - BESPLATNA PROMOCIJA ZA SVE AUTO KLUBOVE

 

22. Tuning Styling Show u Kragujevcu

U nedelju, 10. maja, pozivamo sve auto klubove da izlože automobile i besplatno promovišu svoje aktivnosti posetiocima.

Svaki klub koji želi da prisustvuje, u obavezi je da obezbedi tri vozila i dostavi nam registarski broj istih, kao i imena i prezimena ljudi koji dolaze (po dvoje ljudi u jednom automobilu). Takođe je neophodno da nam pošalje rešenje o osnivanju kluba.

Glavna obaveza je da svi klubovi moraju doći najkasnije u nedelju do 9:30 i da se vozila ne pomeraju do završetka manifestacije u 18:00h.

Klubovi koji dođu imaju pravo na sledeće:
1. Bespatan ulazak na prostor gde se održava manifestacija za tri vozila
2. Za svako vozilo dobijaju se po dve narukvice za prisustvovanje "King of Europe" manifestaciji.
3. Obezbeđen prostor za prezentaciju kluba.

Tražene podatke možete poslati na fax 011/3049-333 ili na press@tuning.rs a za više informacija na telefon 064/11-999-89.

 

 OTVORENE PRIJAVE ZA STYLING i DB TAKMIČENJA 09. MAJA

 

22. Tuning Styling Show u Kragujevcu

U okviru "King of Europe" drift manifestacije u Kragujevcu, u subotu, 09. maja u 18:30 počeće takmičenje za izbor najlepše modifikovanog automobila (Styling) i takmičenje za najsnažnije audio ozvučenje (dB drag).

Nakon proglašenja pobednika u obe discipline, biće organizovan noćni Tuning Styling party za sve takmičare i posetioce. Cena kotizacije za Styling i dB takmičenja iznosi 1000 din a novac od kotizacije biće iskorišćen za dodelu nagrada.

U okviru kotizacije, svaki takmičar dobija DVE BESPLATNE ulaznice za praćenje takmičenja u driftu koja važe za OBA DANA.

Styling kategorije: Viša kategorija, niža kategorija, nacionalna i kategorija do '92.

 

 KRAGUJEVAC ZVANIČNO OTVARA KING OF EUROPE 09. i 10. MAJA

 

Michael Procureur - King of Europe

Srbija ima čast da prva otvori drift sezonu, u Kragujevcu 9. i 10. maja u okviru obeležavanja Đurđevdana - Dana grada. Naime, Kragujevac je prošle godine bio domaćin internacionalnog hepeninga - drift manifestacije “King of Europe“.

Kragujevac otvara drift sezonu. Srbija je tako postala peta zemlja koja se priključila međunarodnoj drift porodici koju čine Finska, Francuska, Belgija, Poljska.... Kragujevac, koji je ugostio veliki broj driftera iz cele Evrope, odlukom “King of Europe“ sa sedištem u Londonu, dobio je organizaciju prve od šest trka u ovoj sezoni.

Tim povodom 8. aprila su u Svečanom salonu zgrade Grada, Majkl Prokirer predstavnik “King of Europe Series“ i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović potpisali Ugovor o partnerstvu po kojem će Kragujevac postati promoter “King of Europe drift“ za 2009. godinu i domaćin zvanične runde 9. i 10. maja.

“Očekujem da će ovogodišnja trka biti bolja od prethodne, jer imamo punu podršku grada, koji je potpuno posvećen automobilizmu i da ćemo biti u prilici da priredimo pravi vizuelno atraktivni sportski događaj, rekao je Prokirer. S obzirom na uspeh u organizaciji prošlogodišnje trke u Kragujevcu, vlada veliko interesovanje učesnika, čije je prijavljivanje u toku. Imajući u vidu dosadašnje prijave, ovde će učestvovati neke od najvećih drift legendi“.

Ovo je jedan od sportskih događaja koji je nedostajao Kragujevcu, istakao je gradonačelnik Stevanović. Imamo najavu i preduzeća Fiat Srbija koje je raspoloženo da finansijski podrži organizaciju drifta u našem gradu.

 

 

 

Početna strana | Časopis | Oglašavanje i marketing | Galerija fotografija | Tuning Styling manifestacije | Prijavljivanje | Auto Tuning Club | Arhiva novosti iz prethodnih godina | Email obaveštenja (newsletter) | Video snimci | Wallpaperi za desktop | Slike za mobilni | Online flash igrice | Online Shop | O nama | Kontakt | Linkovi
 

 
 

Copyright 2003-2015. Tuning Styling® & Tuning Styling Show®  All Rights reserved.
Tuning.rs