Časopis Tuning StylingPrezentujte se na pravi načinTuning Styling i Drift race galerijaSve manifestacije u organizaciji Auto Tuning ClubaPrijavite se za predstojeću manifestacijuO Auto Tuning Club-uArhiva novostiTuning Styling mailing listaVideo snimci sa Tuning Styling Show & Drift Race-aPozadine za vaš desktopPreuzmite slike za Vaš mobilni telefonZabavite se uz online igricePoklonite sebi kačket ili majcuKako je sve počeloPozovite nas ili nam pošaljite porukuLinkovi koje smatramo kvalitetnim 

Arhiva novosti: 2008. godina

Ovde možete pratiti sva dešavanja sa manifestacija u organizaciji Auto Tuning Cluba kao i ostalih sportskih klubova sa kojima smo ostvarili kolegijalnu saradnju.

Novosti su postavljene hronološkim redom, od 2003. pa do danas.

2011. | 2010. | 2009. | 2008. | 2007. | 2006. | 2005. | 2004. | 2003.

 

 TUNING STYLING SHOW® & 201m - NS SAJAM 25. i 26. OKTOBAR

 

Tuning Styling Show 21

NAKON ČETIRI GODINE PAUZE
U okviru tradicionalnog Autoshow-a na Novosadskom sajmu, 25. i 26. oktobra održan je 21. Tuning Styling Show koga je pored već standardnih disciplina u Styling-u i db-u karakterisala jedna nova koju smo prvi put uveli posle pauze od četiri godine: trke ubrzanja "1na1 - 201".

TRKE UBRZANJA UNUTAR NOVOSADSKOG SAJMA
U pitanju su trke ubrzanja na 201.18 metara gde su takmičari imali prilike da pokažu koliko im je ljubimac zaista brz. Staza je bila širine 11 m, ukupne dužine 380 m uključujući i zaustavni deo, a vreme je mereno profesionalnom opremom.

Takmičenje se održavalo u klasama "Challenge" (index klase 8, brzine do 8,999 sekundi), "Adrenalin" (index klase 9, brzine od 9 do 9,999 sekundi), "Super sport " (index klase 10, brzine od 10 do 10,999 sekundi), "Sport" (index klase 11, brzine od 11 do 11,999 sekundi) i "Ciao" (index klase 12, brzine od 12 sekundi). Pogledajte detaljne rezultate takmičenja >

Tuning Styling Show 21ŠTA SMO OVIM ŽELELI DA POSTIGNEMO?

Održavanjem trka ubrzanja na 201m u okviru Novosadskog sajma, želeli smo da promovišemo druženje i kroz ovu vrstu sporta. Želeli smo da trke ubrzanja pre svega približimo "običnim" građanima koji su mogli istovremeno da isprobaju granice svojih automobila na bezbednom i za to predviđenom prostoru.
 

OSNOVNA PRAVILA 1 NA 1 - 201m
Start se odvija putem svetlosne signalizacije, a startu pristupaju dva vozača iste klase koja se takmiče. Pobednik je onaj koji je ispravno startovao i prvi prošao kroz cilj i time se kvalifikovao u sledeći krug do finalnog dvoboja.

Tuning Styling Show 21U toku takmičenja dozvoljeno je samo jednom voziti brže od vremena zadatog klasom u kojoj takmičar nastupa i to samo u vremenu prve brže klase tj. ukoliko takmičar vozi brže od vremena zadatog klasom, automatski prelazi u prvu bržu klasu i nastavlja takmičenje. Ovu mogućnost takmičar može iskoristiti samo jednom, u protivnom sledi mu diskvalifikacija. U finalnim vožnjama (finale i borba za 3. mesto) dozvoljeno je postizanje bržeg vremena od vremena zadanog klasom do 0,500 sekundi i to vreme ne smatra se probijanjem klase. Ukoliko u finalnim vožnjama takmičar ostvari vreme brže od vremena zadanog klasom za više od 0,500 sekundi to znači da je probio klasu i da je diskvalifikovan.

Tuning Styling Show 21NEIZOSTAVNE DISCIPLINE STYLING I DB DRAG
Pored trka, 25. oktobra, održano je styling takmičenje i db drag 1na1 (takmičenje audio sistema u automobilima).

Detaljne rezultate trka 1na1 - 201m kao i ostalih disciplina,
možete pogledati ovde >

U Tuning Styling galeriji se nalazi blizu 1000 fotografija sa 21. Tuning Styling Show-a. Uživajte!

Čestitamo svim pobednicima u disciplinama 1na1 201m, styling i db drag. Zahvaljujemo svim posetiocima, sponzorima koji su nas podržali kao i Novosadskom Sajmu bez koga ova manifestacija ne bi bila održana.

 

 DRIFT RACE - VELIKA NAGRADA KRAGUJEVCA 18. OKTOBAR

 

King of Europe - Srbija - KragujevacDruga drift trka u otvorenom Šampionatu Srbije, velika nagrada Kragujevca, održana je 18. oktobra u subotu, u Kragujevcu, na drift stazi ispred Zastavine fabrike (Zastavina ambulanta).
Nagradni fond, pored pehara, iznosio je 300, 200 i 100 evra.

Drift trka u Kragujevcu imala je za cilj da motiviše sadašnje i buduće driftere kako bi spremno doćekali sledeću sezonu King of Europe 2009. i postigli što bolje rvezultate na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.

Više informacija na www.drift.rs >
Drift galerija fotografija >

 

 DRIFT RACE - ADA HUJA 14. SEPTEMBAR, BEOGRAD

 

Nacionalni sampionat u driftu - Ada huja

Nacionalni sampionat u driftu - Ada huja

Nacionalni sampionat u driftu - Ada huja

Nacionalni sampionat u driftu - Ada huja

Nacionalni sampionat u driftu - Ada huja

Nacionalni sampionat u driftu - Ada huja

Nacionalni sampionat u driftu - Ada huja

Fotografije možete pogledati u Drift galeriji >>

DRIFT RACE NA ADI HUJI USPEŠNO ODRŽAN UPRKOS VREMENSKIM NEPRILIKAMA

Nakon uspešno održane "King of Europe" manifestacije u Kragujevcu, odlučili smo da otvorimo Šampionat Srbije u driftu!

PRVA TRKA: POBEDNIK BEOGRADA vožena je 14. septembra na ADI HUJI na karaburmi u Beogradu.
DRUGA TRKA: vožena je 18. oktobra u Kragujevcu na istom mestu gde je održan King of Europe, na drift stazi ispred fabrike Zastava.

Poštovani drifteri, želimo da vam pružimo nekoliko informacija o svemu što je bitno za uspešnost vaših priprema za učešće na predstojećoj manifestaciji.

Trka na Adi huji imala je za cilj da pospeši drift u Srbiji i podigne našu zemlju na nivo evropskog drifta. Za tu priliku, pobednik "King of Europe" 8. kruga u Mariapocs-u (Mađarska) - Zoltan Lakatos (BMW pick-up 4.4l V8), zajedno sa još jednim profesionalnim drifterom, došao je na Adu Huju i izveo promotivni drift. Kotizacija takmičara je iznosila 20e a pobednici su sa sobom poneli pehare i novčane nagrade od 300, 200 i 100 eura.

SUĐENJE PO ZVANIČNIM PRAVILIMA "KING OF EUROPE"

King of Europe - pravila

Zoltan Lakatos, LakyBoy - pobednik 8. kruga King of Europe, u egzibicionom krugu na Adi Huji

Suđenje se vršilo po standardima "King of Europe" drifta ocenjivanjem sudija potpomognutim profesionalnim softverom. Sudijski tim je bio nezavisan od organizatora manifestacije. U pitanju su bila dva predstavnika HDA (mađarske drift asocijacije) i Ben Marr iz Londona.
 

PREDSTAVNIŠTVO WESTFIELD SPORTSCARS (UK, LONDON),
PRIKAZALI SU BEOGRADSKOJ PUBLICI SVOJ NOVI AUTOMOBIL

Tuning Styling drift racePredstavnik najveće kompanije za ručno pravljene sportske automobile u Engleskoj, Ben Marr Westfield SEE, zajedno sa Jamie Morrow-om, (dugogodišnji profesionalni vozač Formule 3, instruktor vožnje, drift/slalom trener, test vozač VW Touarega R50, Ferrari GB-a, Lotusa, Mercedes McLaren-a, AMG-a, Bentley GT-a...) prikazali su domaćoj publici kako izgleda voziti se u ovim sportskim zujalicama.

Da bi vam bliže objasnili, navešćemo da ovi automobili imaju motore od 150 do 380 KS, teže svega 650 kg, a ubrzanje im je oko 3.3 do 4.2 sekunde od 0-100km/h u zavisnosti od konfiguracije motora. Neverovatno, ali istinito.

DRIFTERI IZ HRVATSKE ODNELI PEHARE ZA DRUGO I TREĆE MESTO
Pet najboljih hrvatskih driftera među kojima su i Marino Pirić i Marinko Perković (koje ste imali prilike da vidite na "King of Europe" u u Kragujevcu), svoj dolazak na karting stazu Ada Huja su obeležili uzimanjem pehara za drugo i treće mesto.

BOJAN KURBALIJA ODNEO PEHAR ZA PRVO MESTO
Uprkos velikoj konkurenciji od strane hrvatskih driftera, Bojan Kurbalija je uspeo da osvoji prvo mesto u drift trci "Pobednik Beograda". Na veoma klizavom terenu, u sva tri kruga nije izveo nijedan "spin" uz odlične ulazne brzine što je publici nagoveštavalo da je jedan od kandidata za pobednika.
 

POBEDNICI DRIFT RACE-A (14. SEPTEMBAR, ADA HUJA, POBEDNIK BEOGRADA)

Mesto Poeni Ime Automobil
1 89.33 Bojan Kurbalija -BMW-3.5ccm-
2 83.67 Marko Đurić -Toyota Corolla GT-1.6ccm-
3 79.67 Marino Pirić -BMW E30 318i-2.8ccm-

4 79.67 Mirko Fabri -BMW 325i-2.5ccm-
5 77.00 Miloš Slijepčević -BMW E30-3.5ccm-
6 68.67 Zoran Savić -BMW E30-3.5ccm-
7 68.00 Goran Simić -BMW 325i-2.7ccm-
8 66.67 Aksandar Đurica -BMW E30-3.5ccm-
9 54.00 Marinko Perković -BMW E36 325i-2.5ccm-
10 46.33 Todor Stamenković -BMW 320-3.0ccm-

Tuning Styling drift race

Detaljne informacije o ocenama brzine, uglova zanošenja i ostalim parametrima prvih deset takmičara, možete videti ovde.


Zahvaljujemo se svim sponzorima, a posebno Sportskom Savezu Beograda na nesebičnoj podršci koji nam je pružio tokom održavanja manifestacije i dodeli pehara i nagrada drifterima.
Još jednom, veliko HVALA!

 

 "KING OF EUROPE 2008. ROUND 1: Tököl Mađarska

 
King of EuropeKing of Europe

Prva zvanična manifestacija King Of Europe 2008. održana je 05. aprila u Mađarskoj (Tököl). Prisustvovali smo ovom međunarodnom događaju i verovali ili ne, doneli pehar u Srbiju!
Dobro pogledajte rezultate:
1. Kerényi Ádám (HUN)
2. Kees Kok (NL)
3. Bojan Kurbalija (SRB)
 

Detaljnije informacije i fotografije pogledajte na zvaničnom sajtu www.drift.rs

 

 KING OF BALKAN - SARAJEVO 09.08 & STREETRACE MOSTAR 16.08

 
 

Datum: 09.08.2008
Lokacijua: SARAJEVO - klub 'afrika' i parking na kojem se održava sarajevska autopijaca (preko puta wisa shopping centra)

Prijave: 16.00 do 18.00 sati
Publika: od 19.00 sati
Ulaz: 5 km

Program:
- styling takmičenje
- db cup takmičenje
- sexy car wash
- hostese
- dj i pool party
- auto izložba
- moto izložba
- burn out & drift show program
I još mnogo toga ... !!!

Često je styling bio disciplina na marginama nekih utrka, a mi smo odlučili da stylerima, zajedno sa takmičarima u db drag-u, pružimo priliku da pokažu šta imaju u večeri u kojoj će baš oni biti jedine zvijezde, i jedini koji će nastupati u takmičarskom dijelu.

Noćno takmičenje pod reflektorima posebna je poslastica i prilika za show off!

 

 402 STREET RACE - BEOGRAD 23-24. AVGUST 2008.

 

Već šest godina “402 Street Race” oficijalno postoji na Balkanu. Ove godine zvanično takmičenje biće u četiri zemlje – Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija. Ovu prestižnu manifestaciju u našu zemlju doveo je AMK Racing Studio 402 koji je nosilac licence. Za izvršnu produkciju zadužena je produkcijska kuća Zeal.

Trkama prepunim oktana i adrenalina, mogu da pristupe sve punoletne osobe sa važećom vozačkom dozvolom i željom da se dobro zabave. Ograničenja na vozilima nema, sve dok zadovoljavaju oštre kriterijume sigurnosti. Samim tim, svaki vozač ima neograničen broj mogućnosti da prepravlja i tako unapređuje svoj automobil.

Bulevar Nikole Tesle na Novom Beogradu u dužini od 1000m će postati staza za takmičenje ovogodišnjeg 402 Street Race-a, a ceo prostor oko Ušća je predviđen za prateći program projekta. Kako bi omogućili prisutnost što većem broju zaljubljenika u ovu vrstu sporta, ulaznice se po prvi put neće naplaćivati.

Ove godine, sezona Street Race 402 šampionata biće održana u sledećim gradovima/zemljama:
Hrvatska, Velika Gorica - 30. / 31. maj / 01. jun
Slovenija, Slovenj Gradec - 15. / 16. jun
Hrvatska, Varadždin - 04. / 05. / 06. jul
Srbija, Beograd - 23. / 24. avgust
Hrvatska- Rijeka, Grobnik - 29. / 30. / 31. avgust
Bosna i Hercegovina, Banja Luka - 06. / 07. septembar
 

 

 "KING OF EUROPE" 2008. U KRAGUJEVCU - 26. i 27. JUL

 

Drift King of Europe logo

 

King of EuropeKing of EuropeKing of EuropeKing of EuropeKing of Europe

OVU MANIFESTACIJU JEDNOSTAVNO NE BISTE SMELI DA PROPUSTITE!

"Nakon četiri godine organizovanja Tuning Styling manifestacija i održavanja prvih drift trka u Srbiji, Auto tuning Club zajedno sa časopisom Tuning Styling, sa ponosom objavljuje da je sklopio ugovor o održavanju najpoznatije međunarodne drift manifestacije u Evropi – “KING OF EUROPE”.  Grad Kragujevac biće domaćin ovog internacionalnog hepeninga 26. i 27. jula 2008. godine.

Na konferenciji za novinare, u zgradi Skupštine grada Kragujevca koju je održao Jovan Pavlović-Bojadžić, zamenik predsednika Skupštine grada, predstavnici organizacije “King of Europe”, zajedno sa predstavnicima “Auto Tuning Cluba” (vlasnicima licence za KOE), obišli su stazu na kojoj će trka biti održana i izrazili zadovoljstvo da će Srbija biti peta zemlja koja će ove godine “ugostiti” više od 80 driftera iz cele Evrope."

ŠTA JE DRIFT KING OF EUROPE?
Organizacija “King of Europe”, sa sedištem u Londonu, održava već nekoliko godina međunarodne drift trke u Finskoj, Francuskoj, Belgiji, Poljskoj, Švedskoj, Češkoj i Mađarskoj. Prošle godine je za pobednike obezbedila let u Dubai koji su se sa svojim automobilima oprobali na Dubai Drift Challenge-u, a ove godine će pobednicima prirediti nova iznenađenja.

POD POKROVITELJSTVOM GRADA KRAGUJEVCA

King of Europe biće održan na stazi ispred fabrike Zastava, koja će uskoro biti uređena, proširena i pokrivena novim slojem asfalta zahvaljujući spremnosti lokalne samouprave grada Kragujevca. Pored renoviranja staze, biće preduzete sve mere obezbeđenja kako bi publika mogla u potpunosti da uživa u ovom visoko adrenalinskom sportu.

Naglašavamo da će King of Europe biti deo Tuning Styling manifestacije koje Auto Tuning Club sa časopisom Tuning Styling već godinama održava. Manifestacija će obilovati zabavnim sadržajima (car-wash, DJ, dance girls) kao i takmičenjima u Styling-u, dB-u, SQ-u i Burnout-u.

DRIFT STAZA I DRIFTERI
Sama staza se prekriva novim slojem asfalta i sastojaće se od jednog dužeg dela (250m) pogodnog za startna ubrzanja i nekoliko kombinacija oštrijih krivina. Planirana dužina staze iznosi 750m a širina 15-20m. Sliku staze možete videti na našem oficijelnom sajtu www.drift.rs. Menjanje guma vršiće se takođe besplatno. Na parkingu, za drift takmičare je obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom i struja.

Do sada su nam svoj dolazak potvrdili najveći evropski drifteri među kojima su Kees Kok sa svojim sinom Marco Kok-om koji trenutno „vladaju“ na tabelama u ovogodišnjem King of Europe šampionatu, kao i Graziano Rossi (otac Valentina Rossi-ja) koji je potvrdio dolazak sa svojim drift timom od 9 takmičara iz Italije. Svoj dolazak su nam takođe potvrdili i najbolji drift timovi iz Grčke, Austrije i Mađarske. Spisak prijavljenih takmičara možete videti ovde.

NAGRADE
Pored generalnog sponzora KW koji prva tri takmičara nagrađuje kuponima u vrednosti od 300 evra, 200 evra i 100 evra, mi kao organizatori, rešili smo da pored KW nagrada, prva tri mesta nagradimo novčano u iznosima od 500 evra, 300 evra i 200 evra.

TV PRENOSI I UKLJUČENJA
Pored direktnog prenosa manifestacije u subotu i nedelju (26. i 27. jul) u okviru BS produkcije, dečje televizije Kragujevac, TV Kopernikusa (Niš) i Super TV (Subotica), dolazak su nam potvrdile sledeće TV ekipe: TV Metropolis Beograd, City1 Beograd, TV S Beograd, TV Košava Beograd, a povremena uključenja u jutarnjim časovima su potvrđena i sa RTS-a. Dok ovo čitate, podrška radio i TV medija konstantno se povećava.

20. TUNING STYLING SHOW® - KRAGUJEVAC

U okviru King of Europe, paralelno, održaće se i 20. Tuning Styling Show. Merenje muzičke snage (dB drag), procena kvaliteta muzičkog sistema i zvuka (Sound Quality), izložba modifikovanih automobila (Styling), paljenje guma (Burnout) kao i nastupi mnogobrojnih plesnih grupa obeležiće i ovu manifestaciju.

Za razliku od ulaza na drift King of Europe, ulaz na Tuning Styling Show koji se održava paralelno sa drift manifestacijom, se neće naplaćivati.

CENE ULAZNICA I KOTIZACIJE ZA DRIFT, STYLING, DB i SQ TAKMIČENJA
Ulaznica za drift King of Europe iznosi 300 dinara po danu pri čemu posetioci dobijaju jednobojne narukvice. Time se omogućuje slobodna šetnja po celom prostoru osobi koja poseduje narukvicu. Narukvice će biti različitih boja za oba dana.

Kotizacija za drift takmičare iznosi 50 evra dok su za Styling i DB takmičenja 1200 dinara. Svaki takmičar kotizacijom dobija jednu narukvicu. U slučaju da želite da izložite svoj auto (hobi klasa), kotizacija iznosi 600 dinara. Pomeranje automobila, odnosno izlazak sa manifestacije nije moguć od 10.00 - 18.00 h.
 

TAKMIČENJE U MERENJU MUZIČKE SNAGE (DB DRAG) i KVALITETU MUZIČKOG SISTEMA - SOUND QUALITY
U subotu, 26. jula, u 13:00 počeće takmičenje u dB-u (muzička snaga), a u 15:00 tamičenje u Sound Quality-ju. Molimo sve potencijalne takmičare da se prijave preko sajta kako bi blagovremeno bili obavešteni u koje vreme da dođu.

TAKMIČENJE U STYLINGU - MODIFIKOVANOŠĆU AUTOMOBILA
U nedelju, 27. jula, u 12:00 počeće takmičenje u STYLINGU. Molimo sve potencijalne takmičare koji žele da izlože svoje modifikovane automobile, da se prijave preko sajta kako bi blagovremeno bili obavešteni u koje vreme da dođu.

NOVINARSKE AKREDITACIJE
Prijavljivanje za NOVINARSKE AKREDITACIJE, vrši se slanjem vaših podataka na email >> press[at]drift.rs

Podaci moraju da sadrže
1. Zvaničan naziv novinarske kuće (iz Agencije za privredne registre)
2. Matični broj firme
3. Adresu sedišta firme
4. Telefon/fax
5. Imena i prezimena novinara sa funkcijama
(Maksimalan broj akreditovanih novinara iz jedne firme je 3)

BESPLATNO UČEŠĆE ZA AUTO KLUBOVE
Na upravnom odboru organizatora, doneta je odluka da je učešće - prezentacija SVIH AUTO KLUBOVA BESPLATNA ! Molimo sve klubove da potvrde svoje učešće na >> club[at]drift.rs

KADA DA DOĐEM?
Kapije za posetioce se otvaraju u 10:00 časova svakog dana a detaljnu satnicu možete pročitati na sajtu www.drift.rs.

KAKO DA DOĐEM?
Pogledajte detaljnije informacije o autobuskom, avionskom i železničkom prevozu do Kragujevca, kao i izvanredni vodič za hotele i kafiće u Kragujevcu.

REVIJALNA VOŽNJA DRIFTERA KROZ KRAGUJEVAC UZ PRATNJU POLICIJE
U petak, 25.05.2008. u 19.30 časova, kolona od oko 30 vozila kreće sa parkinga Medicine rada (Zastavina ambulanta), skreće desno preko mosta Zvezda, zatim se kreće bulevarom Kraljice Marije, skreće kod parka desno, kreće se ulicom Aleksandra I Karađorđevića, skreće levo ulicom 27. marta, zatim desno u ulicu dr. Zorana Đinđića do zgrade Uprave grada, gde će se održati svečano otvaranje King of Europe manifestacije.

Nakon toga, kolona odlazi ulicom dr. Zorana Đinđića, do Skvera nacionalnog fronta skreće desno, kreće se Lepeničkim bulevarom, do mosta Šest topola i skreće desno do medicine rada.
Obezbeđena je policijska pratnja na početku i kraju kolone.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti kao takmičar ili posetilac i zajedno sa nama uveličati ovu manifestaciju.
Bilo da ste zaljubljenik u ovu vrstu sporta ili ne, ovu manifestaciju, jednostavno ne biste smeli da propustite!

Spremite se da zajedno ugostimo Evropu u Srbiji!

Više informacija na www.drift.rs >

 

 POTVRĐEN DOLAZAK NISSAN SKYLINE-A R34 OD PREKO 1000 KS

 

Jedan od glavnih organizatora "King of Europe", Luc Michell rešio je da doveze svog ljubimca u Srbiju i pokaže kako izgleda drift automobil u čije karakteristike nismo ni mi mogli da poverujemo.
Automobil sadrži V12 motor sa 4 ventila po cilindru zapremine 6715 kubika. Sa četiri Garett turbo punjača i obrtnim momentom preko 1000 Nm i šestostepenim sekvencijalnim menjačem, ovo čudovište od 0-100km/h dolazi za 2.9 sekundi. Maksimalna brzina ovog Skyline-a je tričavih 360km/h s obzirom da je kompletno olakšan (od karoserije do fiberglas prozora) na ispod 1000 kg.

Ako ćemo pošteno, mi nismo imali prilike da vidimo u Srbiji ni standardan Nissan Skyline tako da ovaj R34 GTR zaista deluje pomalo nestvarno...

 

 TESTIRAN LINK ZA DIREKTAN TV PRENOS SA STAZE

 

U okviru BS produkcije i opreme dečje televizije Kragujevac, link za direktan TV prenos sa staze prema zgradi Telekoma a dalje optičkim linkom ka TV Kopernikus - Niš i Super TV Subotica, je uspešno testiran. Iako oprema zadovoljava HD standard (prenos u visokoj rezoluciji), prenos će se vršiti u maksimalnom standardnom kvalitetu zbog kompatibilnosti drugih televizija.

 

 NAJBOLJI GRČKI DRIFTERI SPREMAJU SE DA IZNENADE EVROPLJANE

 

Predstavnik najboljih grčkih driftera, Stathis Papargiropoulos, obećava nam veliko iznenađenje. Kako tvrde, do sada se nisu takmičili na "King of Europe" manifestacijama i evropski drifteri još uvek ne znajju koliko je drift zastupljen u Grčkoj. Bez obzira da li će uzeti pehare ili ne, osiguraće nam odličnu zabavu sa svojim automobilima koji zasigurno prevazilaze standarde!

 

 NAJVEĆA DRIFT STAZA PO EVROPSKIM STANDARDIMA U SRBIJI

 

Grad Kragujevac uveliko i ozbiljno radi na pripremama za King of Europe. Staza za DRIFT je asfaltirana. Asfalt granulacije 8-11 (zrno veličine pirinča) je specijalno namenjen boljem klizanju. Takođe, staza je nekoliko stepeni nagnuta ka unutrašnjem delu kako bi se smanjio rizik izletanja sa staze. Dužina staze je 2000 metara a čitava investicija je vredna 22 miliona dinara.

Po završetku svih radova, ovo će biti jedina i najveća staza za drift po evropskim standardima u Srbiji.

 

 ZVANIČNI SAJT KING OF EUROPE (SRBIJA) WWW.DRIFT.RS

 

Kao podrška Drift King of Europe manifestaciji za Srbiju, napravljen je poseban sajt na kome možete pronaći sve detalje o ovom međunarodnom hepeningu. Sajt će biti preveden na šest jezika kako bi drifteri iz okolnih zemalja lakše mogli da se informišu o lokaciji, pravilima i satnici dešavanja.

Pogledajte spisak evropskih driftera koji su potvrdili dolazak u Srbiju!

Otvoreno je zvanično prijavljivanje driftera preko sajta.
Molimo sve potencijalne takmičare da dobro pročitaju zvaničan pravilnik pre nego što se prijave kako bi proverili da li zadovoljavaju sve uslove.
Ukoliko ste zainteresovani za ovu vrstu sporta, proveravajte redovno jer će sajt dopunjavati novim informacijama. Prijavljivanje za Styling i DB takmičenja u okviru King of Europe, vrši se ovde.

 

 NOVA AUTO EMISIJA: "ABS SHOW"

 

Od sada ćete moći da pratite sve Tuning Styling događaje preko nove tv emisije "ABS SHOW".  ABS Show se emituje na preko 60 lokalnih tv stanica u Srbiji sa tendencijom širenja na satelitske i velike kablovske mreže.

ABS Show će oba dana direktno prenositi "King of Europe" kvalifikacije odnosno finalne vožnje preko DEČJE TELEVIZIJE KRAGUJEVAC odakle će prenos preuzimati SUPER TV SUBOTICA i KOPERNIKUS TV NIŠ.  Prenosi će biti u subotu (kvalifikacije) i u nedelju (twin battles) od 13-15h.

Na taj način biće omogućeno svima koji ne mogu da dođu u Kragujevac praćenje ove velike evropske manifestacije preko malih TV ekrana.

Spisak televizija sa originalnim i repriznim terminima:

1. TV KOPERNIKUS
2. TV SUPER - SUBOTICA
3. TV SAT - POŽAREVAC
4. TV K9 - KRAGUJEVAC
5. TV K9 - NOVI SAD
6. KTV - ZRENJANIN
7. TV JEDINSTVO - NOVI PAZAR,
8. TV MELOS - KRALJEVO
9. . RTK - KRUŠEVAC
10 . TV ART - BEOGRAD
11. TV MIR - LEPOSAVIĆ
12. RTV STRELA - VELIKI POPOVIĆ - DESPOTOVAC
13. RTV M - PARAĆIN
14. RTV AS - ŠABAC
15. TV JERINA, - SMEDEREVO
16. RTV JASENICA - SMEDERVSKA PALANKA
17. TV INFO KANAL - NOVA PAZOVA, STARA PAZOVA
18. TV F KANAL - ZAJEČAR
19. TV TRSTENIK
20. RTV SUNCE - ARANĐELOVAC
21. RTV FUR - PETROVAC NA MLAVI
22. TV ĆUPRIJA
23. KTV RESAVA - SVILAJNAC
24. TV LAV - VRŠAC
25. RTV PRIMA - BAJINA BAŠTA
26. TV KLIK - ARILJE
27. TV TQ - LOZNICA
28. TV PI KANAL - PIROT
29. TV SPEKTAR - SOMBOR
30. TV GORNJI MILANOVAC
31. RTV MAJDANPEK
32. OK TV - KOVAČICA
33. RTV GEM - LAZAREVAC
34. TV POŽEGA
35. TV ALT - ALEKSINAC
36. RTV IN - KRAGUJEVAC
37. TV SEZAM - BOR
38. TV RESAVA - DESPOTOVAC
39. TV DISK FOLK - SALAŠ
40. TV BAČKA TOPOLA
41. TV BAČKA - VRBAS
42. VK TV - KIKINDA
43. TV K25 - ODŽACI
44. RTV VRANJE
45. TV KLADOVO
46. RTV GOLIJA,- IVANJICA
47. TV KURŠUMLIJA
48. TV RAŠKA - RAŠKA
49. TV BRUS
50. TV ASTRA,
51. TV KRAJINA - NEGOTIN
52. TV CITY 1 - BEOGRAD
53. TV CITY - UB
54 . TV GALAKSIJA - ČAČAK
55. K1 - LESKOVAC
56. TV VG 4 - KNJAŽEVAC
57. TV BAČKA PALANKA
58. TV INĐIJA
59. TV 5 - UŽICE
60. TV ŠIĆA - PETROVAC NA MLAVI
61. TV MOST NET - PROKUPLJE
62. TV MLADENOVAC
63. TV SOKO BANJA
64. TV LUCKY - VELIKA PLANA
65. TV DISKO - ALEKSANDROVAC
66. TV TUTIN
67. TV PAHULJICA - ZLATIBOR
68. TV LASER - SVRLJIG
69. TV JAGODINA
70. TV PRIBOJ
71. TV KLISURA - GRDELIĆ
72. TV KRONIK - VALJEVO
73. TV ENIGMA - PRIJEPOLJE
74. TV KUČEVO
75. TV AS - KREPOLJIN
76. TV SINEMA PLUS - KRALJEVO
77. TV APATIN
78. TV ECOMAX X3M - VRNJAČKA BANJA
79 TV LASTAVICA
80. TV OZON - RAČA
81 SVITEL - SVILAJNAC
82. TV BEOČIN
83. TV CARIBROD - DIMITROVGRAD
84. TV KULA
85. TV INFO - BEČEJ

 

 

 Auto moto fest (4. Tuning styling Sound show) - Palić 21.jun '08.

 

Da će i ove godine Palićko leto biti vrelo, potvrđuje i ova najava, sada već tradicionalne manifestacije, pod nazivom AUTO MOTO FEST Palić 08, četvrti po redu, a sve u organizaciji SAK Tuning Styling Sound iz SUBOTICE. Manifestacija će se održati na sada već dobro poznatom mestu, na obali PALIĆKOG JEZERA.

Pored brojnih takmičenja u tjuningu, stylingu, pover dragu i sound quality-u, pripremljen je i bogati zabavni program.

U sklopu programa bice postavljena BINA sa DJ stage-om nastupi plesnih grupa, trke 1 NA 1 (ali sa pedalinama), takmičenje u brzini zamena točkova (PIT-STOP) i nezaboravne i atraktivne plesačice kao i pranje automobila. Kao poseban događaj ove sezone u sklopu programa biće uručen automobil pobedniku u našoj akciji PIMP-MY-CAR.

 

 EXTREME STYLING SHOW, Drift & 201 Street race BOR: 07.06.2008.

 

Extreme Styling show je završen.
Više informacija na www.x3m-club.de

 

 TUNING STYLING SHOW® 19 & DRIFT DAY ADA HUJA

 

Galerija Styling i dB fotografija >
Galerija Drift & Girls fotografija >

18.05.2008. Auto Tuning Club i časopis Tuning-Styling organizovali su još jedan uspešan Tuning Styling Show® na karting stazi Ada Huja na Karaburmi. Ispred 4000 gledalaca, svoje umeće je pokazalo oko 15 domaćih driftera, 50 automobila na takmičenju za styling kao i 15-tak dB drag takmičara. Pored takmičara, podršku su nam pružilii VW klub, Opel klub Srbija, Mazda klub, BMW klub i Honda klub.

Rezultati u kategorijama dB i Styling >>

 

 "PIMP MY CAR" U SRBIJI

 

Radionica Pikec Tuning uz podršku sponzora, pokrenula je jedan zanimljiv projekat sličan nekadašnjoj seriji West Coast Customs-a na MTV-u. U pitanju je naravno, sređivanje domaćeg automobila najsrećnijem dobitniku.
Da biste prijavili svog ljubimca, morate da imate registrovan, tehnički ispravan auto, fotografiju svog ljubimca i 1000 dinara. Nagradna igra traje do 19.04.2008.

Ukoliko budete izvučeni, dobićete kompletno sređen automobil: nove spojlere, farbanje, muziku, točkove, enterijer, sedišta, auspuh.

Detaljno se možete informisati preko ovog linka >

 

 PROMOCIJA "KING OF EUROPE" NA BG sajmu automobila

 

 

 

Promocija "Drift King of Europe" na Beogradskom sajmu automobila održanog od 13. do 19. marta (slike se mogu uvećati).

 

 TUNING STYLING SHOW® 18 na BG sajmu automobila 14. marta

 

Otvorili smo sezonu Tuning Styling Show® manifestacija za 2008. godinu! Na Beogradskom sajmu u okviru sajma automobila, u PETAK 14. marta, organizovana je izložba modifikovanih automobila odnosno takmičenje u stajlingu kao i merenje muzičke snage - dB drag.

Galerija fotografija >

Saopštenje Beogradskog Sajma - BG Car Show 02

Izložbeno-prodajna manifestacija "BG CAR SHOW 02 i MOTOPASSION", na kojoj će učestvovati 455 izlagača iz 30 zemalja, biće održana od 13. do 19. marta na Beogradskom sajmu. Na ovogodišnjoj manifestaciji biti predstavljene 42 automobilske marke i 36 moto brendova, uz prateću industriju, delove i opremu.
"Porsche-Beograd" će, prema najavama, na ovogodišenjem sajmu ponudti kompletan program ( "Audi", "Seat", "VW"), a najavljen je i veći broj popusta za kupce, kao i druge pogodnosti - besplatno "Kasko" opsiguranje u trajanju od pet godina. "Chrysler Balkans" će predstaviti šest modela putničkog i teretnog programa, za koje će odobravati sajamske pouste i do 6.000 EUR. "Opel" i "Chevrolet" će davati popust do 2.500 EUR, najavljuju iz kompanije "GM". Najavljeno je premijerno prikazivanje automobila marke "Subaru Impreza 08", a "Vitro Group" će izložiti novi model "Citroen C5" u dve varijante - "Sedan" i "Karavan". "Delta Automoto" će prvi put predstaviti "Civik Hybrid" kao i sedam modela novog "BMW X6", a premijerno će biti prikazani i "Fiat 500" i "Alfa Romeo Brera", navedeno je u saopštenju.
Kompanija "Globus auto" će, u saradnji sa partnerom iz Kine, ponuditi skutere i vozila na električni pogon i prikazati prototipove koji će se proizvoditi i montirati u Debeljači, koja će postati centar za razvoj i proizvodnju vozila na električni pogon u Srbiji.

U hali 3 Beogradskog sajma biće izložba motocikala, delova i opreme- "MOTOPASSION". Neki od učesnika ove manifestacije su kompanija "KMH" iz Beograda, "Teletrade", "Centar S- Beograd", zatim pet novih poznatih evropskih proizvođača na čelu sa"Sachs", "CF-moto" i "Ital Jet". Kupce motocikala, prema najavi organizatora, takođe očekuju sajamski popusti.

Za posetioce će na poligonu, ispred Hale 3, biti organizovana škola bezbedne vožnje u organizaciji Nacionalne vozačke akademije, "NAVAK".

18. Tuning Styling Show održaće se tokom BG CAR SHOW 02 na Beogradskom sajmu 14. marta (petak) sa početkom u 12h. Iz bogatog programa se izdvaja međunarodna izložba na kojoj će biti prikazani najlepše sređeni automobili zemalja iz okruženja. Pored toga biće izloženi brojni automobili sa modifikovanim izgledom, kojima je potpuno ili delimično preuređena karoserija i unutrašnjost, značajno pojačana snaga motora, ugrađeno jako ozvučenje ili postavljeno dodatno ukrasno osvetljenje.
Atrakciju će upotpuniti nezaobilazno takmičenje "1 na 1 - dB" za izbor auta sa najglasnijim audio-sistemom, kao i izbor najlepše sređenog automobila. Atraktivne dens igračice, muzički performansi, plesna grupa Golden Stars, koncert benda High Way i brojni automobili ocekuju Vas 14.marta (petak) na Beogradskom sajmu.

Kupovinom ulaznice za sajam postajete mogući dobitnici automobila "Opel Astra Classic 2". Pored ove obezbeđene su i dve karte za Olimpijske igre u Pekingu, a srećni dobitnici će na put ići sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Pored sajmova automobila i motocikala, posetioci će kupljnu kartu moći da iskoriste i kao ulaznicu za narednu manifestaciju "BEOTRACK", koja je na programu od 1. do 5. aprila.

Pojedinačna karta za ovogodišnji Sajam automobila je 300 dinara, a grupna iznosi 200 dinara. Family Day, dan za porodične posete je 18. mart, kada će cena ulaznice za celu porodicu biti 500 dinara.

Iznos od 50 dinara od svake ulaznice biće uplaćen Olimpijskom komitetu Srbije, kao vid podrške za predstojeće Olimpijsle igre. Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, a vikendom do 20 sati.

 

 KALENDAR TUNING STYLING® MANIFESTACIJA ZA 2008. GODINU

 

Auto tuning Club u saradnji sa časopisom Tuning Styling ima plan da organizuje šest Tuning Styling Show® manifestacija u ovoj godini:

1. 14.03.2008 - Tuning Styling Show® na Beogradskom sajmu u okviru sajma automobila.
2. 18.05.2008 - Tuning Styling Show® & Drift day na karting stazi Ada Huja na Karaburmi.
3. 26. i 27.07.2008. – Najveća evropska King Of Europe & Tuning Styling Show® manifestacija u Kragujevcu.
4. 14.09.2008. - Tuning Styling Show® & Drift day na karting stazi Ada Huja na Karaburmi.
5. 18. i 19.10.2008. - Tuning Styling Show® na Novosadskom sajmu u okviru tradicionalnog Auto Show-a.
6. 20.12.2008. - Tuning Styling novogodišnja žurka na Beogradskom sajmu u hali 14.

 

 

 

 

Početna strana | Časopis | Oglašavanje i marketing | Galerija fotografija | Tuning Styling manifestacije | Prijavljivanje | Auto Tuning Club | Arhiva novosti iz prethodnih godina | Email obaveštenja (newsletter) | Video snimci | Wallpaperi za desktop | Slike za mobilni | Online flash igrice | Online Shop | O nama | Kontakt | Linkovi
 

 
 

Copyright 2003-2015. Tuning Styling® & Tuning Styling Show®  All Rights reserved.
Tuning.rs