DRIFT TRIKE

Šta je Drift  Trike?

Drift trajk je malo tricikl vozilo koje ima veliki prednji točak i i dva manja točka na zadnjoj osovini. Zadnji točkovi su  od kartinga i preko njih se montira cev od tvrde "pvc" plastike ili poletilena, Trajkovi su dizajnirani da vozačima na asfaltiranim površinama omoguće kontrolisano i lako klizanje pri malim brzinama, Akcenat kod trajkova je stavljen na zabavu i driftovanje.

U praksi ima vise tipova drift trajkova (drift tricikala), a najzastupljeniji su oni koji koriste nožni pogon. Ovaj tip trajkova se koristi na zatvorenim brdskim stazama ili manjim poligonima. Vozači njima upravljaju tako što koriste silu gravitacije Ili energiju uz  pomoć nožnih pedala (kao kod bicikala). Ovi trajkovi se se nazivaju  i ”Brdski drift trajkovi".

U poslednje  vreme sve  popularniji su motorni drift trajkovi. Oni se obično koriste na većim asfaltiranim putevima i stazama. Za pokretanje ovih trajkova koristi se motorni ili elektro pogon. Informacije, uputstva i pravilnik o njima uskoro će biti postavljen na našem sajtu.

Kratka istorija Drift Trajkova:

Izvorni  Brdski drift trajk je nastao na Novom Zelandu pre 15 godina, a nedugo zatim mnoštvo sledbenika je dobio u Australiji, Americi i Kolumbiji.

Svoju ogromnu popularnost trajk je dobio pre par godina osvojivši najpre Evropu.

Drift trajk - manija je postala omiljena zabava među hiljadama entuzijasta, kako među mlađima tako i među  starijiima.  Razlog za ovoliku popularnost drift trajkova leži u činjenici da Drift trajk nije skup, da se lako može napraviti i da je veoma  jeftin za održavanje a najbitnije od svega - odlična je sprava za razonodu, slobodno vreme, sport i hobi.


NAJAVA DOGAĐAJA
 • 28. 10.2017. godine "Tuning day" & "Tuning Styling Show" na NS Sajmu


  Međunarodna manifestacija automobila sa modifikovanim izgledom “Tuning Styling Show” održaće se u subotu, 28.oktobra 2017. godine na Novosadskom sajmu
  Svi koji su  mislili da je tjunerska sezona završena, prevarili su se. Novosadski sajam i Auto tjuning klub iz Beograda   pripremili su lepo  iznenađenje za sve ljubitelje četvorotočkaša i to pred sam kraj ovogodišnje automobilske sezone.

   

  Na prostoru  Novosadskog sajma od 25. do 29. oktobra 2017. godine održaće se  sajam automobila  a u okviru te sajamske priredbe, u subotu, 28.oktobra u hali 3 i kao na otvorenom prostoru ispred navedene hale, biće održan "Tuning Day ".

  Na ovoj neobičnoj priredbi očekuje Vas  preko 80 sportskih , egzotičnih, trkačkih (relly, drag i drift) automobila iz zemlje i regiona a ceo prostor upotpuniće  nezaobilazna stajling izložba sređenih četvorotočkaša, merenje muzičke snage (Db)  kao i plesne tačke.

   

  Sajamske hale se otvaraju od 10 časova i biće otvorene  sve do 19 sati a cena pojedinačne ulaznice iznosi 300 rsd .

   

  Na otvorenom prostoru Novosadskog sajma, posetioci će  imali priliku da vide promotivne vožnje naših driftera,  "burnout" nadmetanja, egzibicione  trke na 201m profesionalnih vozača, nastupe Drift trajkova i stunt motocikala. Ovi sadržaji počinju  u 13h, 15h i 17h.

   

   U hali 3 , održaće se i Styling  izložba i Db merenje muzičke snage i merenje zvuka izduvnog sistema a za dobru atmosferu pobrinuće se hostese i dens igračice sa svojim plesnim tačkama.

   

  Info za  učesnike: Nastupanje na ovoj tjuning priredbi je besplatno za sve prijavljene vozače  i oni sa automobilom ulaze na sajam, ali je neophodno da prethodno pošalju svoje podatke: Ime Prezime, marku automobila i registarski broj na email: office@tuning.rs ili da pošalju svoje podatke putem sms-a na broj: 060/30-90-900.

  Molimo sve učsnike koji dolaze na TS izložbu da povedu računa o izgledu svojih mezimaca, nekompletni, prljavi i neugledni automobili neće biti pušteni na ulazu NS sajma..

  Dolazak za sve učesnike (tjunere, rejsere i stajlere) je od 08:00 do 10:00 sati.

  Trke na  201m su egzibicione i biće deo planiranog show programa u subotu, tako da ovog puta nemamo profesionalno merenje.

  Na njima mogu da učestvuju samo profesionalni vozači učestvuju  u drag, drift, kružnim i reli trkama. Kaciga je obavezna. Nema kotizacija ali nema ni nagrada.

  28. 10.2017. godine  "Tuning day" & "Tuning Styling Show" na Sajmu automobila u Novom Sadu. Dođite da se družimo.