AUTO TJUNING KLUB

TUNING-STYLING » AUTO TJUNING KLUB

Kako je sve počelo?

Sportski klub “Auto tuning klub” osnovan je 2004. god. (Aleksandar Jokić, Zoran Jokić, Veljko Bogdanović) sa ciljem da unapredi jednu novu vrstu sporta u Srbiji – Tuning & Styling. Ubrzo sa velikim entuzijazmom, počeo je da okuplja sve zaljubljenike u ovaj vid sporta.

Prva manifestacija u organizaciji SAK Auto tuning kluba bila je 17. aprila 2004. godine na Beogradskom sajmu pod imenom Auto Show 2004.

Ubrzo zatim, nizale su se manifestacije jedna za drugom… Nakon uvođenja nove discipline: trke na 402 m i organizovanja prvih takvih trka u Srbiji, Auto Tuning klub je manifestacijom okupio na batajničkom aerodromu preko 50.000 ljudi.
To je bio znak da je budućnost Tuning Styling manifestacija u Srbiji zagarantovana.

Tuning Styling Show®

Tuning Styling Show® manifestacija, zaštitni znak ATC-a, sastoji se iz izložbe i ocenjivanja kvaliteta modifikovanih automobila (Styling), merenja jačine i kvaliteta audio sistema u automobilima (dB, SQ) i niza propratnih tačaka kao što su nastupi DJ-eva, muzičkih grupa, plesnih grupa, atraktivnih devojaka, paljenja guma u mestu (Burn-out), pokaznog drifta (proklizavanja automobila pod uglom) itd..
Do sada, Auto Tuning klub je organizovao blizu trideset Tuning Styling Show® manifestacija na različitim lokacijama i gradovima na kojima su bili prisutni takmičari iz skoro svih okolnih zemalja na Balkanu.

Drift Race®

Drift race, koji je Auto tuning klub prvi put uveo na našim prostorima, predstavlja zanošenje automobila tokom vožnje, a govori o sposobnosti vozača koji na krajnje atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg dela prelazi stazu (više informacija o driftu na stranici DRIFT). Do sada, Auto tuning klub je organizovao šest Drift Race® manifestacija u Beogradu i dve u Kragujevcu. Interesovanje za ovaj vid sporta je sve veće i ne sumnjamo da je kombinacija Tuning Styling Show-a® i Drift Race-a u budućnosti nerazdvojna.

Nakon pune četiri godine postojanja Auto tuning kluba, i uspešno održanih blizu trideset Tuning Styling® manifestacija, sa ponosom možemo reći da smo unapredili Tuning Styling u Srbiji i konačno ga doveli na jedan zavidan nivo.

Drift King of Europe

Nakon četiri godine organizovanja Tuning Styling manifestacija i održavanja prvih drift trka u Srbiji, Auto tuning klub zajedno sa časopisom Tuning Styling, sa ponosom objavljuje da je po drugi put uspešno održao najpoznatiju međunarodnu drift manifestaciju u Evropi – “KING OF EUROPE”. Grad Kragujevac bio je domaćin i suorganizator ovog internacionalnog hepeninga 26. i 27. jula 2008. godine, kao i 09. i 10. maja 2009. Više informacija na sajtu DRIFT.RS

Saradnja sa međunarodnim sportskim klubovima

Auto tuning klub poslednjih godina redovno posećuje manifestacije ostalih sportskih klubova u regionu (Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Grčkoj, Mađarskoj, Austriji) kako bi ojačao i učvrstio međunarodnu saradnju. Takođe, redovno prati nove trendove iz auto branše i u saradnji sa časopisom Tuning Styling informiše sve ljubitelje auto sporta.

Saradnja sa medijima

Medijske kuće koje su nas podržale i podržavaju u našim akcijama su:
RTV Pink ,TV B92 , RTS 1, RTS 2 , TV Fox, TV Kopernikus, TV Enter, TV Košava, TV Metropolis, TV Avala, TV Politika, SOS kanal, RTV Studio B, TV Požarevac, TV Paraćin, TV Jesenjin, TV Panonija, Kanal 9, RTV In, TV Delta, TV Apolo, TV Most, TV Maraton, TV Palma, Art TV, TV Kraljevo, TV Šabac, TV Spektrum…

Od novinskih kuća: Blic, Politika, Večernje Novosti, Press, Top Speed, Auto Oglasi, Kurir, Sport, Auto Bild, Auto Start, Sat revija, Auto Svet, Automarket, Politika Ekspres i dodaci, Blic news, Dnevnik, Sportski žurnal, Ekipa, Danas, Glas Javnosti, Gazeta, Skandal, Svet.

Među njima se nalaze i radio stanice: Radio S, Radio Pink, Radio 021, Radio Sajam, Radio As, Radio Maraton, Radio Delta, Radio Hit, Radio Inbaco, Radio Licej, Radio Vaga, Radio Žabac i mnoge druge. Medijsku podršku pružile su nam i mnogobrojne internet stranice kojima se zahvaljujemo kroz međusobnu saradnju.

Kompanije koje su nas pratile kao sponzori na prethodnim događajima su: Telenor, Sony, Comtrade, Mazda, Novosadska mlekara, Minaqua, Sony Playstation, Shark, Red Bull, Alpine, Magnat, MB pivara, Jelen Pivo, Apatinska pivara, centar Boban-Sparco, JBL, SAL-elementa, MR-Momo, Zeder, Lasta, EKO Hellenic Petrol…

Takođe, više puta su nam izlazili u susret sekretarijati za sport i omladinu, kao i turističke i sportske organizacije grada Beograda, Kragujevca i Novog Sada.


NAJAVA DOGAĐAJA
 • 28. 10.2017. godine "Tuning day" & "Tuning Styling Show" na NS Sajmu


  Međunarodna manifestacija automobila sa modifikovanim izgledom “Tuning Styling Show” održaće se u subotu, 28.oktobra 2017. godine na Novosadskom sajmu
  Svi koji su  mislili da je tjunerska sezona završena, prevarili su se. Novosadski sajam i Auto tjuning klub iz Beograda   pripremili su lepo  iznenađenje za sve ljubitelje četvorotočkaša i to pred sam kraj ovogodišnje automobilske sezone.

   

  Na prostoru  Novosadskog sajma od 25. do 29. oktobra 2017. godine održaće se  sajam automobila  a u okviru te sajamske priredbe, u subotu, 28.oktobra u hali 3 i kao na otvorenom prostoru ispred navedene hale, biće održan "Tuning Day ".

  Na ovoj neobičnoj priredbi očekuje Vas  preko 80 sportskih , egzotičnih, trkačkih (relly, drag i drift) automobila iz zemlje i regiona a ceo prostor upotpuniće  nezaobilazna stajling izložba sređenih četvorotočkaša, merenje muzičke snage (Db)  kao i plesne tačke.

   

  Sajamske hale se otvaraju od 10 časova i biće otvorene  sve do 19 sati a cena pojedinačne ulaznice iznosi 300 rsd .

   

  Na otvorenom prostoru Novosadskog sajma, posetioci će  imali priliku da vide promotivne vožnje naših driftera,  "burnout" nadmetanja, egzibicione  trke na 201m profesionalnih vozača, nastupe Drift trajkova i stunt motocikala. Ovi sadržaji počinju  u 13h, 15h i 17h.

   

   U hali 3 , održaće se i Styling  izložba i Db merenje muzičke snage i merenje zvuka izduvnog sistema a za dobru atmosferu pobrinuće se hostese i dens igračice sa svojim plesnim tačkama.

   

  Info za  učesnike: Nastupanje na ovoj tjuning priredbi je besplatno za sve prijavljene vozače  i oni sa automobilom ulaze na sajam, ali je neophodno da prethodno pošalju svoje podatke: Ime Prezime, marku automobila i registarski broj na email: office@tuning.rs ili da pošalju svoje podatke putem sms-a na broj: 060/30-90-900.

  Molimo sve učsnike koji dolaze na TS izložbu da povedu računa o izgledu svojih mezimaca, nekompletni, prljavi i neugledni automobili neće biti pušteni na ulazu NS sajma..

  Dolazak za sve učesnike (tjunere, rejsere i stajlere) je od 08:00 do 10:00 sati.

  Trke na  201m su egzibicione i biće deo planiranog show programa u subotu, tako da ovog puta nemamo profesionalno merenje.

  Na njima mogu da učestvuju samo profesionalni vozači učestvuju  u drag, drift, kružnim i reli trkama. Kaciga je obavezna. Nema kotizacija ali nema ni nagrada.

  28. 10.2017. godine  "Tuning day" & "Tuning Styling Show" na Sajmu automobila u Novom Sadu. Dođite da se družimo.